• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • FOOTER 7
Altyapı Yönetimi Nedir Teknik Çözümler ve Özellikleri

Altyapı Yönetimi Nedir Teknik Çözümler ve Özellikleri

Altyapı yönetimi çözümleri ile warpiris size yeter, alt yapı hizmetleri kurumsal ve bireysel yazılım ve takip sistemleri.

ABONE OL
29 Ekim 2022 21:37
Altyapı Yönetimi Nedir Teknik Çözümler ve Özellikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altyapı Yönetimi

Altyapı yönetimi, genel itibariyle fiziksel ortamlardan çok daha karmaşık bir yapıya sahip olan sanal ortamların yönetilmesidir. Sistem altyapıları için ihtiyaç duyulan özel ya da paylaşımlı kaynaklar olan CPU, memory, disk space, altyapı yönetimi kapsamındadır. Ancak bazı kuruluşlar özel ya da paylaşımlı kaynaklara ihtiyaç duymazlar. Bu kuruluşlar kendi donanımlarını kendi sistemlerinde barındırırlar. Hangi şekilde olursa olsun altyapı yönetimi ile sanal altyapılara sahip kurumların, görünürlükleri artar. Aynı şekilde altyapı yönetimi, sanal altyapıları iyileştirme olanağı sağlıyor.

Altyapı Yönetimi Özellikleri

Altyapı yönetimi bazı özellik kümelerini içeriyor. Insight özelliği, sizlere keşif, izleme, kullanım, performans, raporlama, analitik, chargeback ve trendleri sağlar. Kontrol özelliği ise altyapınızın güvenlik, uyumluluk, uyarı, ilke tabanlı kaynak ve yapılandırma yönetimini kapsamaktadır. Otomatikleştirme ile altyapınızda BT süreci, görev, olay, sağlama, iş yükü yönetimi ve düzenleme sağlanır. Altyapınızda bütünleştirme özelliği ile sistem yönetimi, olay konsolları, araç ve süreçler ile web hizmetlerini elde edersiniz.

Altyapı Yönetimi Hizmetleri

Altyapı yönetimi kapsamında birçok hizmet bulunuyor. Bu hizmetlerden birisi Hypervisor ve sanal makine seviyesi hizmet bileşenleri hizmetidir. Sanal makinelerin oluşturulması, çalıştırılması ve düzenlenmesini sağlayan sanal makine görüntüleyici yazılımına Hypervisor deniyor. Hypervisor, tek bir istemci bilgisayarın, bellek ve işlemci gibi kaynaklarını paylaştırır ve böylece birden fazla sanal makine oluşturur. Hypervisor veri depolama alanı konfigürasyonları da altyapı yönetimi hizmetleri arasındadır. Ayrıca Hypervisor ve sanal makine seviyesinde 7×24 izleme hizmeti de sağlanmaktadır.

Diğer hizmetler arasında sanal makine anlık görüntü alma işlemleri bulunuyor. Yeni sanal makine oluşturulması ve sanal makine şablon yönetimi de altyapı yönetimi hizmetlerindendir. Diğer hizmetler ise şunlardır: Sanal makine kaynak konfigürasyonları, Sanallaştırma platformu lisans yönetimi, Sanal makine performans ve kaynak tüketimi analizleri, sanallaştırma platformu için vendor’a açılan çağrıların yönetimi, sanallaştırma platformunda oluşabilecek problemlerin çözümü, Hypervisor kaynak kullanım analizi, Sanal makine sürüm yönetimi, Hypervisor ağ konfigürasyonları, sanallaştıma platformu alarm konfigürasyonları, Cluster yönetimidir.

Belirli konfigürasyonlar ile yapılandırılmak suretiyle birlikte ya da yedekli çalışan sunucu kümeleri cluster yapılar olarak tanımlanmaktadır. Cluster yapıdaki bu kümeleri oluşturmak için “node” (düğüm) olarak adlandırılan iki veya daha fazla sunucu gerekiyor. Böylece cluster yapılı bir küme, tek bir sunucu ile elde edilene göre daha fazla kullanılabilirlik, güvenilirlik ve ölçeklenebilirlik sağlar. Ancak son kullanıcılar açısından çalışan sistemin, cluster olup olmadığını anlamak mümkün olmamaktadır. Cluster yapının uygulanabileceği servisler uygun planlama yapıldığı taktirde hemen hemen sınırsızdır. Altyapı yönetimi çözümleri teknikleri ve çelitleri oldukça fazla detaya sahiptir, sizde işi uzmanına bırakın warpiris.com ile kafanız rahat olsun.

 

Konumuzla yine alakalı olabilecek olan yedekleme yöntemleri https://www.warpiris.com/yedekleme/ konusunada bakabilirsiniz. Ayrıca uygulama yönetimi konusunda trust yönetimi adlı makalemizide inceleyebilirsiniz.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

bosch servisi