• HABERLER
  • SERVİS 1
  • SERVİS 3
  • FİNANSİF
  • İNTERAKTİF
  • HESAP
  • FOOTER 7

ABONE OL
1 Aralık 2021 23:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün gerçekleştirilen Qualcomm etkinliğinde Snapdragon 8 Gen 1 işlemci tanıtıldı. Amiral gemisi modellerde karşımıza çıkacak işlemcinin hangi cihazlarda kullanılacağı belli oldu.

Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyi ilk kullanacak modelin Motorola tarafından geliştirilen Edge X30 olacağı belirtiliyor. Global lansman ile tanıtılacak ilk cihaz ise Xiaomi 12 olacak.

Xiaomi 12, global lansman tanıtılan ilk Snapdragon 8 Gen 1 cihaz olacak
Motorola Edge X30, sızdırılan bilgilere göre 9 Aralık’ta Çin pazarında tanıtılacak. Xiaomi ise yeni modelinin 12 Aralık’ta global lansman ile kullanıcıların beğenisine sunulacağını açıkladı. Xiaomi, Twitter hesabı üzerinden “Dünyadaki ilk” başlığı ile paylaşım yaptı.

 

MediaTek, geçtiğimiz haftalarda dünyanın ilk 4nm mobil işlemcisi Dimensity 9000 modelini duyurarak gündeme damgasını vurdu. Gece yarısı gerçekleştirilen etkinlik ile karşımıza çıkan Qualcomm, Dimensity 9000 rakibi modelini kullanıcıların beğenisine sundu.

Snapdragon 8 Gen 1, Qualcomm tarafından 4nm teknolojisi ile üretilen ilk işlemci olma özelliğine sahip. ARMv9 tabanlı çekirdekler ile karşımıza çıkan işlemci, performans konusunda oldukça iddialı.

Yüksek performans çekirdek olarak 1 adet 3GHz Cortex X2 ve 3 adet 2.5GHz Cortex A710 çekirdeğine sahip. Verimlilik çekirdek olarak bilinen ve düşük güç tüketimine sahip olan Cortex A510 çekirdeği ise ise 1.8GHz hızında çalışıyor.

Snapdragon 8 Gen 1’in bir önceki nesil Snapdragon 888’den yüzde 20 daha fazla işlemci performansıve yüzde 30 daha fazla işlemci güç verimliliğine sahip olduğu belirtiliyor. Ayrıca grafik performansında da yüzde 30 artış gösteren Snapdragon 8 Gen 1, yüzde 25 daha fazla işlemci güç verimliliği ile dikkat çekiyor.

Grafik performansı konusunda fazlası mesai harcayan şirket, yeni nesil işlemcisinde Adreno 730’u kullandı. Grafik çekirdeğine önem veren Qualcomm, Adreno Frame Motion Engine adını verdiği teknolojiyi tanıttı. Snapdragon 8 Gen 1, Adreno Frame Motion Engine sayesinde grafik işlemlerinde güç tüketimini sabit tutarak kare hızını iki kat artırabilecek.

Nubia Red Magic 7, Red Magic 7 Pro ve Nubia Z40 modellerinin de Snapdragon 8 Gen 1 ile geleceği belirtiliyor.

kaynak.shiftdelete.com

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

spor günlük